Bănci și Asigurări

Fuziunea transfrontalieră prin absorbţie a Credit Europe Bank România de către Credit Europe Bank N.V. are aprobarea acţionarilor, banca susţinând că ulterior va continua activitatea în România ca sucursală a băncii-mamă din Olanda

Fuziunea ar urma să se realizeze prin transferul totalităţii activelor şi pasivelor băncii din România, care se va dizolva fără a intra în lichidare, către grupul financiar olandez Credit Europe Bank N.V, potrivit convocatorului.

Fuziunea ar urma să se realizeze prin transferul totalităţii activelor şi pasivelor băncii din România, care se va dizolva fără a intra în lichidare, către grupul financiar olandez Credit Europe Bank N.V, potrivit convocatorului.

Autor: Claudia Medrega

10.04.2024, 09:00 265

Practic, după această fuziune transfrontalieră prin absorbţie - prin care banca existentă acum în România va fi absorbită de banca-mamă Credit Europe Bank N. V. -, Credit Europe Bank România se va transforma dintr-o subsidiară într-o sucursală a grupului înregistrat în Olanda  „Cel mai important este că nu sunt necesare acţiuni suplimentare din partea clienţilor noştri, toate coordonatele cu care aceştia sunt familiarizaţi - reţeaua de sucursale, ATM-uri şi POS-uri - nu vor fi afectate de fuziunea vizată“, a transmis Credit Europe Bank pentru ZF.

Acţionarii Credit Europe Bank România, bancă prezentă  în top 20 al celor mai mari instituţii de credit din România, au aprobat în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) „iniţierea şi participarea băncii,  în calitate de societate absorbită, la fuziunea transfrontalieră prin absorbţie de către Credit Europe Bank N.V.“, ulterior banca urmând să-şi continue activitatea în România ca sucursală a băncii-mamă din Olanda.

„Confirmăm că analizăm o fuziune în cadrul grupului, cu banca noastră mamă, Credit Europe Bank N.V., cu sediul în Olanda, prin care Credit Europe Bank (Romania) S.A. îşi va continua activitatea în România ca sucursală a companiei din Olanda. Propunerea de fuziune a fost aprobată de acţionari în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Credit Europe Bank (Romania) S.A. din 28 martie“, au declarat reprezentanţii Credit Europe Bank România pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO