Bănci și Asigurări

Grawe creste conform planului

13.05.2004, 00:00 10



Primele de asigurare subscrise de Grawe Romania au crescut in primul trimestru al acestui an cu 83%, pana la 38,7 miliarde lei, in timp ce incasarile s-au situat la 27,5 miliarde lei, cu 82% mai mult decat in luna martie 2003, a declarat directorul general al companiei, Peter Kasyk.



"Cresterea constanta a veniturilor din prime, provenite exclusiv din asigurari de viata, arata ca pe piata autohtona a asigurarilor pot fi obtinute rezultate foarte bune si printr-o politica neagresiva, prin practicarea unor prime minime accesibile oricui si prin costuri atent controlate. Aceasta dezvoltare se datoreaza in mare masura activitatii brokerilor parteneri, al caror numar a ajuns la zece", a spus Kasyk.



La sfarsitul lunii martie, profitul brut al Grawe Romania s-a ridicat la 5,4 miliarde lei. Coeficientul de lichiditate calculat la 31 martie era 8,33, cu mult peste nivelul minim solicitat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.



"Anul 2003 a fost unul bun pentru companie, iar inceputul lui 2004 confirma prevederile stabilitate prin bugetul de venituri si cheltuieli. Bazandu-ne pe evolutia pe primele trei luni, estimam ca la sfarsitul acestui an Grawe Romania sa inregistreze o crestere neta de circa 80%", a afirmat Kasyk.



Anul trecut, Grawe Romania incasat venituri din prime subscrise de 113,71 miliarde lei (+ 146%) si un profit brut de 7,7 miliarde lei. Datele preliminare arata ca societatea s-a plasat pe locul 11 in topul asiguratorilor de viata, in urcare fata de 2002.



Infiintata in octombrie 2000, Grawe Romania are un capital social de 36 de miliarde de lei, grupul austriac Grawe detinand 99,88% din actiunile companiei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels