Bănci și Asigurări

Încrederea analiştilor în economie a ajuns la noi maxime

Încrederea analiştilor în economie a ajuns la noi maxime

Autor: Ciprian Botea

25.06.2014, 14:43 326

Încrederea analiştilor financiari în economia românească a urcat luna trecută la un maxim al ultimilor trei ani, de 63,4%, pe fondul evaluării pozitive a condiţiilor curente referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii, potrivit unui sondaj realizat lunar de CFA România.

Indicatorul condiţiilor curente privind mediul de afaceri şi piaţa muncii a crescut cu 6,5 puncte procentuale, la 48,8%, în timp ce indicatorul anticipaţiilor a stagnat la 71%.Încrederea analiştilor a revenit pe o pantă ascendentă începând cu luna martie, după ce în primele două luni ale anului domnea încă pesimismul.

Indicatorul de încredere macroeconomică ia valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină) este calculat pe baza a 6 întrebări cu privire la condiţiile curente referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii şi la anticipaţiile, pentru un orizont de timp de un an, pentru mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi evoluţia averii personale.

Indicatorul de încredere macroeconomică este publicat lunar începând din mai 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO