Bănci și Asigurări

ING: BNR a cumpărat în aprilie 600 mil. euro de pe piaţa monetară, pentru a netezi aprecierea leului

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

03.05.2011, 13:36 788

Banca Naţională a României (BNR) a cumpărat în aprilie de pepiaţa monetară circa 600 milioane de euro, probabil pentru a neteziaprecierea recentă a leului în raport cu moneda unică europeană,estimează analiştii ING Bank.

"Rezervele valutare au scăzut la 32,1 miliarde euro la sfârşitullunii aprilie, de la 32,8 miliarde euro la finele lunii anterioare.Scăderea este în principal rezultatul reducerii rezervelor minime,dar a fost influenţată de asemenea de mişcările nefavorabile alecursului de schimb, care au condus la o depreciere a valorii îneuro a activelor în dolari, lire sterline şi drepturi speciale detragere. Presupunând că reducerea rezervelor minime a eliberat 1,2miliarde euro, estimăm că BNR a atras circa 0,6 miliarde euro prinintervenţii pe piaţa valutară luna trecută, probabil pentru anetezi aprecierea recentă a leului faţă de euro", se arată într-oanaliză ING.

Banca notaeză că aprecierea leului a fost determinată de piaţăîn aprilie, la fel ca în luna martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO