Bănci și Asigurări

Intervenţie rapidă a preşedintelui Joe Biden în criza bancară din SUA, încercând să-i asigure pe americani că banii lor sunt în siguranţă: Voi face tot ce este necesar pentru a proteja depozitele bancare. Casa Albă este hotărâtă să oprească orice altă contagiune

Intervenţie rapidă a preşedintelui Joe Biden în criza...

Autor: Ştefan Stan

13.03.2023, 15:30 456

Preşedintele SUA, Joe Biden, a promis să facă "tot ce este necesar" pentru a proteja depozitele bancare, încercând să-i asigure pe americani că banii lor sunt în siguranţă în faţa unei crize bancare bruşte care ameninţă să bulverseze economia şi pieţele financiare.

El a declarat că Casa Albă este hotărâtă să oprească orice altă contagiune, la o zi după ce a autorizat autorităţile federale de reglementare să intervină pentru a garanta depozitele neasigurate de la Silicon Valley Bank, creditorul californian care s-a prăbuşit brusc săptămâna trecută.

"Nu ne vom opri la acest lucru. Vom face tot ceea ce este necesar pe lângă toate măsurile deja luate", a declarat el, cerând o "contabilizare completă a ceea ce s-a întâmplat şi de ce cei responsabili pot fi traşi la răspundere".

Biden a adăugat că va cere Congresului şi autorităţilor de reglementare bancară să "întărească regulile pentru bănci pentru a face mai puţin probabil ca acest tip de faliment bancar să se mai întâmple".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO