Bănci și Asigurări

Intesa îşi anunţă reintrarea pe piaţa de retail bancar

Intesa îşi anunţă reintrarea pe piaţa de retail bancar

Autor: Anelis Baciu

29.10.2018, 00:08 1341

„În următoarele luni vom lansa servicii atractive pentru clienţii persoane fizice.“

Grupul italian Intesa Sanpaolo vrea să revină pe piaţa de retail din România, iar revizuirea ofertei pentru persoanele fizice este una dintre sarcinile actualei echipe de conducere din România, a anunţat la Milano Ignacio Jaquotot, şeful diviziei bănci - subsidiare internaţionale din cadrul grupului italian.

„Am spus mereu că vom rămâne cu un focus pe zona corporate, ceea ce este adevărat. Pe de altă parte, am ana­lizat tot timpul cum putem acoperi mai bine seg­mentul per­soanelor fizice. În următoarele luni vom fi capabili să lansăm şi să prezentăm ser­vi­cii atractive pentru clienţii persoane fizice“.

Intesa a fost pe piaţa de retail, dar acum un an şi ju­mătate a decis să se concen­tre­ze mai mult pe zona de corporate.

Dan Sandu, cel care a pre­luat conducerea în pri­măvară a operaţiunilor de la Bucureşti, spune că piaţa ro­mânească este mai mare ca număr de potenţiali clienţi per­soane fizice decât Croa­ţia, Serbia şi Ungaria la un loc.

Intesa, care are ac­tive de zece ori mai mari decât în­tregul sistem bancar ro­mânesc, a preluat operaţiu­nile Veneto Banca din Ro­mânia, ceea ce i-a adus şi un segment de clienţi persoane fizice. Prin această preluare, Intesa şi-a majorat cota de piaţă, ajungând la 1,9%.

Piaţa bancară de retail din România are marje mai  mari decât cea de corporate, acolo unde băncile se bat la sânge pentru clienţii buni şi bancabili, ceea ce face ca marjele să fie extrem de mici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO