Bănci și Asigurări

Isărescu: O să vedeţi că menţinerea dobânzii cheie va duce inflaţia spre ţintă în perioada următoare

Isărescu: O să vedeţi că menţinerea dobânzii cheie va duce inflaţia spre ţintă în perioada următoare

Autor: Marius Radu - Mediafax

30.06.2011, 14:56 832

Politica băncii centrale de a nu modifica rata dobânzii depolitică monetară va duce inflaţia către ţintă în perioadaurmătoare, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu,explicând că nu este necesar "un pumn de medicamente, pentru ca undoctor să fie bun".

"O să vedeţi că menţinerea dobânzii, nici majorarea, niciscăderea, va duce inflaţia în perioada următoare spre ţintă", aspus Isărescu în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia primiriititlului de doctor Honoris Causa de la UniversitateaRomâno-Americană.

El a făcut o analogie, explicând că există situaţii când, dacă opersoană se duce la doctor, iar acesta nu îi dă "un pumn demedicamente", consideră că medicul nu este bun.

"Nu trebuie neapărat să pleci cu un sac de medicamente, ca(doctorul - n.r.) să fie bun", a spus Isărescu, arătând că politicabăncii centrale s-a bazat pe consecvenţă şi stabilitate.

Consiliul de Administraţie al BNR a decis miercuri să menţinărata dobânzii de politică monetară la 6,25%, pentru a noua şedinţăconsecutiv, şi nivelul actual al rezervelor minime obligatoriiaplicabile pasivelor în lei şi valută ale instituţiilor decredit.

"BNR va monitoriza în continuare cu vigilenţă evoluţiile interneşi ale mediului internaţional, astfel încât, prin adecvareainstrumentelor de care dispune, să asigure realizarea şi menţinereastabilităţii preţurilor pe termen mediu şi consolidareastabilităţii financiare", potrivit comunicatului bănciicentrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO