Bănci și Asigurări

Leul începe o nouă săptămână mai apreciat. Euro a coborât sub 4,34 lei

Autor: Monica Juganaru

19.12.2011, 00:00 142

Leul a continuat să câştige teren în faţa euro pe parcursul ultimei şedinţe de tranzacţionare de săptămâna trecută, iar cursul a închis vineri sub pragul de 4,34 lei/euro, pe o piaţă cu volume de transfer în creştere.

Cotaţiile au atins un minim de 4,3360 lei/euro în şedinţa de vineri, iar unii dealeri cred că leul a fost susţinut şi de românii plecaţi la muncă peste graniţă care au trimis valută în ţară cu ocazia Sărbătorilor.

Pieţele valutare din regiune afişau vineri evoluţii mixte. BNR a publicat vineri un curs oficial de 4,3409 lei/euro, în scădere de la 4,3422 lei/euro în ziua precedentă. Leul s-a apreciat vineri şi în raport cu moneda americană, după cinci şedinţe consecutive de scădere. Dobânzile afişate vineri de bănci pentru plasamentele cu scadenţă la o zi au scăzut la 4,66%-5,16% pe an.

Scăderea dobânzilor a fost anticipată de dealeri şi este explicată printr-un surplus de lichiditate pe care îl au unele bănci, după ce Banca Naţională a injectat pe piaţă peste 7 mld. lei săptâmna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels