Bănci și Asigurări

Libra Bank a ajuns la sfârşitul lunii septembrie la o cotă de piaţă de 0,4%

Libra Bank a ajuns la sfârşitul lunii septembrie la o...

Autor: Liviu Popescu

16.12.2014, 00:00 725

Libra Bank, un jucător de talie mică din sectorul bancar specializat pe nişa profesiilor liberale, şi-a crescut cota de piaţă de la 0,3% cât era la finele anului trecut la 0,4% la sfârşitul lunii septembrie, echivalentul unui volum de active de 1,4 miliarde de lei, potrivit informaţiilor oferite de bancă. La finalul anului trecut, Libra Bank gestiona active de aproximativ un miliard de lei. Pentru primele nouă luni, Libra Bank a raport profit de 3,5 milioane de lei (echivalentul a 780.000 de euro), dar în septembrie, din cauza unor reglementări ale BNR privind curăţarea bilanţurilor de credite neperformante, a provizionat suplimentar creditele acordate firmelor aflate în insolvenţă, operaţiune care a generat provizioane suplimentare de aproximativ 9 milioane de lei.  Astfel, banca a avut o pierdere în trimestrul al treilea, rezultatul net din primele nouă luni fiind mai mic decât cel raportat în perioada ianuarie-iunie.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, banca şi-a majorat activele nete cu 42%, soldul creditelor cu 41%, iar soldul resurselor atrase de la clientelă cu 48%. Anul acesta, acţionarii Libra Internet Bank au aprobat majorarea capitalului social cu 8 mil. lei pentru a susţine dezvoltarea băncii. Banca este controlată de fondul american de investiţii Broadhurst. Libra Bank operează în prezent printr-o reţea de 39 de sucursale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO