Bănci și Asigurări

Mai putine companii de asigurari din 2002

06.11.2002, 00:00 17

Mai mult de 20 societati de asigurare din cele 49 autorizate nu detin un capital social varsat care sa respecte noile limite impuse, astfel incat este de asteptat ca in viitorul imediat sa se asiste la o noua diminuare a numarului de asiguratori autorizati, a declarat ieri Angela Guran, membru in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
"O selectie mult mai restrictiva a societatilor de asigurari se va realiza, insa, incepand cu cel de-al doilea trimestru al anului urmator, ca urmare a majorarii capitalului social varsat minim pe care societatile de asigurare trebuie sa il detina si, mai ales, ca urmare a calculului marjei de solvabilitate", a apreciat Guran. Ea a mai spus ca CSA a facut deja o simulare a aplicarii marjei de solvabilitate asupra companiilor de pe piata, la inceputul acestui an, dar ca nu poate dezvalui cate sau care dintre societati au indeplinit cerintele CSA si care nu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels