Bănci și Asigurări

Mandatul lui Cristian Popa în funcţia de vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii a ajuns la final

Cristian Popa este unul dintre numele vehiculate în prezent pentru poziţia de viceguvernator al BNR

Cristian Popa este unul dintre numele vehiculate în prezent pentru poziţia de viceguvernator al BNR

Autor: Claudia Medrega

17.08.2016, 00:05 547

Mandatul României pentru poziţia de vi­ce­preşedinte al Băncii Europene de In­vestiţii (BEI) a ajuns la final, Cristian Popa pă­răsind această funcţie după o perioadă de cinci luni. România a preluat în 2012 poziţia de vicepreşedinte la BEI - banca Uniunii Euro­pene - cu sediul la Luxemburg, care a fost ocupată iniţial de Mihai Tănăsescu.

 
Cristian Popa este unul dintre numele ve­hiculate în prezent ca potenţial candidat pen­tru poziţia de viceguvernator al BNR, ră­masă vacantă după demisia lui Bogdan Olteanu în urma unei acuzaţii privind o pre­supusă mită de un milion de euro luată în 2008, înainte de a ajun­ge la banca cen­tra­­lă. Sala­riul pentru po­ziţia de vice­pre­şe­din­te al BEI este de cir­ca 30.000 de euro/lu­­nă, în timp ce vicegu­ver­na­to­rii BNR câşti­gă în jur de 10.000 de euro net/lună.
 
Popa a mai fost anterior vice­gu­ver­­­na­tor al BNR timp de 16 ani şi a de­ve­nit în­ce­pând cu 1 mar­­tie 2016 vice­­pre­şedinte şi mem­­bru al Co­mite­tu­lui de di­recţie al Băn­cii Eu­ro­pe­ne de Inves­tiţii. El a fost nu­mit de către Consiliul gu­ver­na­­torilor BEI, alcătuit din cei 28 de miniştri de finanţe din Uniunea Eu­ro­peană, în baza unei propuneri a Mi­nisterului Finanţelor Publice din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO