Bănci și Asigurări

Mult-aşteptatele reduceri de dobândă încă întârzie: Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat că americanii ar putea fi nevoiţi să aştepte după luna martie pentru ca banca centrală să reducă dobânzile, deoarece oficialii aşteaptă mai multe date economice care să confirme că inflaţia se îndreaptă spre 2%

Mult-aşteptatele reduceri de dobândă încă...

Autor: Ştefan Stan

05.02.2024, 08:10 165

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat că americanii ar putea fi nevoiţi să aştepte după luna martie pentru ca banca centrală să reducă dobânzile, deoarece oficialii aşteaptă mai multe date economice care să confirme că inflaţia se îndreaptă spre 2%, potrivit Bloomberg. 

Într-un interviu realizat joi cu emisiunea 60 Minutes de la CBS, difuzat duminică seara, Powell a încercat să explice unui public larg raţionamentul băncii centrale pentru eventualele reduceri.

"Pericolul de a ne mişca prea repede este că treaba nu este complet terminată şi că datele foarte bune pe care le-am avut în ultimele şase luni se dovedesc cumva a nu fi un indicator real al direcţiei în care se îndreaptă inflaţia", a declarat Powell în interviul acordat lui Scott Pelley de la CBS, potrivit unei transcrieri furnizate de televiziune.

"Nu credem că acesta este cazul", a spus el. "Dar ceea ce este prudent de făcut este să, este doar să acordăm ceva timp şi să vedem dacă datele continuă să confirme că inflaţia se îndreaptă spre 2% într-un mod sustenabil".

Powell a declarat că nu este probabil ca Federal Open Market Committee, grupul de experţi al Fed care stabileşte ratele dobânzilor, "să ajungă la acest nivel de încredere" cu privire la traiectoria inflaţiei până la reuniunea din 19-20 martie, reluând remarcile făcute miercuri la o conferinţă de presă.

Pelley a spus într-o voce din off că Powell a sugerat că prima reducere ar putea avea loc în jurul jumătăţii anului, deşi transcrierea interviului - care a inclus comentarii care nu au fost difuzate în timpul emisiunii - nu indică acest lucru.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO