Bănci și Asigurări

Numărul restanţierilor la bănci revine pe trendul descendent. În februarie 5.100 de debitori au fost şterşi de pe lista restanţierilor la bănci

Numărul restanţierilor la bănci revine pe trendul...

Autor: Anelis Baciu

10.04.2017, 00:03 146

Numărul clienţilor persoane fizice care au întârzieri la plata ratelor bancare mai mari de 30 de zile a scăzut cu circa 5.100 în luna februarie a acestui an comparativ cu luna ianuarie, arată datele Biroului de Credit publicate de BNR. Faţă de luna februarie a anului trecut numărul debitorilor cu restanţe a scăzut cu circa 82.000, echivalentul unui declin de 10%. În prima lună a anului circa 13.000 de persoane au rămas în urmă cu plata ratelor la bancă.

Revenirea numărului de restanţieri pe trendul des­cen­dent nu re­pre­zin­tă de­cât un sem­nal bun pen­tru bănci, în­tru­cât aceas­tă di­na­mică poate in­dica o îmbună­tă­ţire a situaţiei fi­nan­ciare a popu­laţiei.

Scăderea lu­na­ră a numărului de restanţieri a an­trenat şi o scă­de­re a valorii res­tanţelor. Restan­ţele populaţiei la bănci au coborât aproape de nive­lul de 8 mld. lei (1,8 mld. euro) la fi­nalul lunii fe­bruarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO