Bănci și Asigurări

O nouă provocare pentru Erdogan: Inflaţia din Turcia a crescut la maximul ultimelor 15 luni, ajungând la 67% în februarie

O nouă provocare pentru Erdogan: Inflaţia din Turcia a...

Autor: Ştefan Stan

04.03.2024, 11:03 610

Inflaţia din Turcia a crescut mai mult decât se aştepta, atingând un maxim al ultimelor 15 luni, punând la încercare hotărârea băncii centrale de a menţine ratele dobânzilor la un nivel scăzut, în ciuda creşterii persistente a preţurilor, scrie FT. 

Inflaţia anuală a preţurilor de consum a ajuns la 67% în februarie, în creştere de la puţin sub 65% în ianuarie şi peste prognoza de 65,7% prevăzută într-un sondaj Reuters realizat în rândul economiştilor.

Banca centrală a majorat rata dobânzii de politică monetară de la 8,5% în iunie anul trecut la 45%, după ani în care preşedintele Recep Tayyip Erdoğan a insistat să menţină ratele la niveluri foarte scăzute.

Banca a semnalat luna trecută că va majora din nou ratele doar dacă va observa o schimbare "semnificativă şi susţinută" a tendinţelor inflaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO