Bănci și Asigurări

OTP Bank România şi-a crescut profitul operaţional cu 39% în primele 9 luni din 2023, până la 203 mil. lei, în timp ce profitul net consolidat a ajuns al 236 mil. lei. Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 6%, până la 513 mil. Lei

Gyula Fater, CEO OTP Bank România: 
Noile dezvoltări şi optimizările pe care le-am adus în zona operaţională şi de produs au susţinut indicatorul de profit operaţional, iar acesta este de fapt rezultatul proiectelor de investiţii anterioare, al procesului de consolidare început anul acesta şi al eforturilor unei echipe dedicate.

Gyula Fater, CEO OTP Bank România: Noile dezvoltări şi optimizările pe care le-am adus în zona operaţională şi de produs au susţinut indicatorul de profit operaţional, iar acesta este de fapt rezultatul proiectelor de investiţii anterioare, al procesului de consolidare început anul acesta şi al eforturilor unei echipe dedicate.

Autor: Mircea Nica

♦ Activele băncii au ajuns la 20 mld. lei în primele nouă luni din 2023, cu 3% mai puţin faţă ce perioada similară a anului trecut ♦ Volumul depozitelor a crescut cu 4% faţă de trimestrul doi al anului 2023, după o creştere cu 7% a depozitelor retail, în timp ce depozitele corporate au rămas stabile ♦ Raportul credite nete/depozite a scăzut la 109%, cu 18 puncte procentuale mai mic în primele 9 luni din 2023, faţă de finalul anului 2022.

OTP Bank România a înregistrat la finalul primelor nouă luni din 2023 un profit operaţional de 203 mil. lei, în creştere cu 39% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile nete din dobânzi au crescut cu 6%, faţă de primele nouă luni din 2022, până la 513 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii OTP Bank România.

„Marcăm o realizare importantă a băncii, cu un nivel record al profitabilităţii pentru al doilea trimestru consecutiv, o performanţă financiară excelentă datorată orientării strategice pentru consolidarea afacerilor şi nivelul de satisfacţie al clienţilor. Noile dezvoltări şi optimizările pe care le-am adus în zona operaţională şi de produs au susţinut indicatorul de profit operaţional, iar acesta este de fapt rezultatul proiectelor de investiţii anterioare, al procesului de consolidare început anul acesta şi al eforturilor unei echipe dedicate. În acelaşi timp, volumul depozitelor a cunoscut o creştere importantă, în special în sectorul de retail, ceea ce, în acest context macroeconomic, subliniază încrederea pe care clienţii ne-o acordă ca partener financiar. Obiectivul nostru, pe măsură ce navigăm în complexităţile mediului economic actual, este să asigurăm poziţia financiară solidă a băncii şi să continuăm să oferim clienţilor noştri experienţe şi servicii excelente”, a declarat Gyula Fatér, CEO OTP Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO