Bănci și Asigurări

Porsche Leasing a dat finantari de 221 mil. euro

14.08.2008, 19:22 24

Porsche Leasing, a treia companie din piata de profil, a acordat finantari de 221 de milioane de euro in prima jumatate a acestui an, cu aproape 9% mai mult decat in aceeasi perioada din 2007.
Porsche Leasing este specializata pe finantarea de autovehicule vandute de importatorul auto Porsche Romania, care lucreaza cu 83 de dealeri.
Leasingul financiar reprezinta 89% din afacerile Porsche Finance Group, din care fac parte companiile Porsche Leasing, Porsche Bank si Porsche Mobility (leasing operational).
Porsche Bank a acordat in primele sase luni credite de 15,7 milioane de euro, cresterea fata de aceeasi perioada a anului trecut fiind de 57%. Banca a incheiat in primele sase luni 705 de contracte noi. In aceeasi perioada, leasingul operational a avut o pondere de 4% in afacerile grupului.
"In ciuda tendintei generale de usor regres pe piata auto din Romania, am reusit sa ne depasim obiectivele pentru prima jumatate a acestui an. Luna iunie a fost foarte buna, cu o crestere totala de 24% la nivel de grup", a declarat Kurt Leitner, directorul executiv al Porsche Finance Group.
Unul dintre principalele obiective ale grupului pentru a doua jumatate a acestui an este dezvoltarea leasingului operational. "Oferirea unei simple finantari va deveni in curand prea putin pentru clientii-companii, care reprezinta 74% din totalul clientilor nostri. Mobilitatea a devenit un factor decisiv pentru companii. Administrarea eficienta a parcului auto reprezinta un criteriu important pentru mobilitatea unei companii", sustine Leitner.
La sfarsitul primului semestru, Porsche Finance Group avea 153 de angajati si un capital social de 11,5 milioane de lei (3,3 milioane de euro).
Potrivit estimarilor unor jucatori, piata de leasing a ajuns la 2,9 miliarde de euro in primul semestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO