Bănci și Asigurări

Prima întâlnire la vârf între şefii Alpha şi Bancpost

Prima întâlnire la vârf Alpha-Bancpost

Autor: Voican Razvan

31.08.2011, 00:08 2607

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank, şi Peter Weiss, preşedintele executiv al Bancpost, au avut luni-seară o primă întâlnire tête-à-tête în care au discutat neoficial implicaţiile locale ale fuziunii anunţate la Atena între băncile-mamă Alpha şi Eurobank. Cei doi nu au avut până acum ocazia să se cunoască prea bine.

Potrivit unor surse de pe piaţă, întâlnirea a avut loc la Hilton, la câteva ore după ce şefii din Grecia au ieşit în faţa presei pentru a da primele detalii privind înfiinţarea noii bănci cu active de 151 mld. euro, care va fi cel mai mare jucător din sistemul bancar elen. Până în prezent, nici Alpha, nici Bancpost nu au ieşit cu vreun mesaj privind fuziunea pe plan local. Şefii celor două bănci sunt în contact permanent cu Atena prin teleconferinţe. Orice informaţie este aşteptată cu sufletul la gură de cei 6.000 de angajaţi, interesul fiind mare şi de partea clienţilor.

Oprescu şi Weiss vor avea mult de lucrat împreună pentru a pune în aplicare cea mai mare fuziune bancară de pe piaţa locală. Numai unul dintre cei doi ar urma să conducă noua bancă, situată pe locul trei după active, însă nu este exclus ca Atena să trimită şef un bancher grec. Legal, fuziunea ar trebui să se încheie în decembrie, dar apoi urmează partea grea: unificarea unităţilor, pro­duselor şi serviciilor, precum şi a celor două culturi or­ga­nizaţionale. Alpha are o cultură organizaţională mai puternică, în timp ce la Bancpost sindicatul încă are un cuvânt greu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO