Bănci și Asigurări

Primele estimări despre impactul proiectului Noua casă asupra pieţei imobiliare. Piaţa poate merge spre case şi apartamente cu 4 camere, locuinţe mai mari, dar e nevoie şi de TVA de 5%, până la 150.000 de euro

Primele estimări despre impactul proiectului Noua casă...

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.07.2020, 07:00 3800

♦ Este nevoie şi de TVA de 5% până la valori de 150.000 de euro, altfel impactul modificărilor aduse asupra programului va fi minim ♦ Cu 150.000 de euro pot intra în zona de achiziţii şi apartamente mai mari, de 3-4 camere, chiar şi case în zone de la marginea oraşelor.

Modificările aduse progra­mu­lui Noua casă, fostul Prima casă, ce prevăd ma­jorarea pla­fonului pentru creditele pentru achi­ziţia de locuinţe noi de la 70.000 euro la cel puţin 140.000 euro, cu o valoare a ga­ranţiei de 80% din valoarea cre­ditului, le-ar pu­tea permite con­sumatorilor să mear­gă spre achi­ziţia de locuinţe cu trei sau pa­tru camere, afir­mă jucători din domeniul imobiliar.

„Având plafonul la 150.000 de euro, pot in­tra în zona de achiziţii şi apartamente mai mari, de 3-4 camere, chiar şi case în zone de la mar­gi­nea oraşelor“, a spus pentru ZF Cristian Erba­şu, proprietarul companiei Construcţii Erbaşu.

Şi Gabriel Voicu, condominium sales direc­tor în cadrul companiei de consultanţă imo­bi­liară SVN, consideră că modificările aduse pro­gra­mului Noua casă sunt „bene­fice“, mai ales că vor putea fi încadrate în acest preţ şi aparta­men­tele cu trei camere sau chiar 4 camere.

„Creşterea plafonului va aduce în acest program şi apartamentele cu 3 camere. Aici este de fapt marele beneficiu. Spre exem­plu, un apar­tament cu trei camere, de 65 mp utili, la un preţ mediu de 1.200 de euro pe mp se încadrează în acest plafon de 100.000 de euro“, a spus Gabriel Voicu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO