Bănci și Asigurări

Radiografia falimentului Euroins. Concluziile lichidatorului CITR la trei luni de la decizia instanţei. Falimentul Euroins poate ajunge la 1 mld. euro. Un număr de 1,6 milioane de poliţe RCA emise de Euroins sunt active în prezent. Datoriile scadente însumează 600 mil. lei, iar datoriile potenţiale 4,47 mld. lei, expunerea potenţială fiind de 5 mld. lei

Autor: Alex Ciutacu

06.09.2023, 00:07 236

La data de 4 septembrie, mai erau active 1,6 milioane de poliţe RCA emise de Euroins, comparativ cu 2 milioane de poliţe la momentul deschiderii procedurii falimentului Totodată, 700.000 de români au asigurări de sănătate la Euroins, la care se mai adaugă asigurări de locuinţe, de garanţii şi alte categorii Euroins este implicată în peste 25.000 de litigii  Au fost valorificate până acum bunuri de 2,5 mil. lei.

Falimentul Euroins, al doilea cel mai mare eşec de pe piaţa asigurărilor din ultimii ani derulat sub supravegherea ASF - după prăbuşirea City Insurance-, începe să îşi arate colţii, cu peste 25.000 de litigii, comparativ cu 14.000 la City Insurance, cu 60.000 de potenţiali creditori identificaţi în registrele Euroins, cu peste 1.100 de solicitări şi o expunere potenţială de 5 mld. lei (1 mld. euro), conform rezultatelor preliminare ale analizei realizate de lichidatorul judiciar CITR.

Tabelul creditorilor Euroins conţine până acum peste 1.100 de solicitări, iar datoriile scadente însumează 600 mil. lei la acest moment, în timp ce datoriile potenţiale sunt de 4,47 mld. lei, astfel că expunerea totală poate ajunge până la 5 mld. lei, echivalentul a 1 mld. de euro, reiese din datele CITR prezentate ieri, la trei luni de când instanţa a dispus deschiderea procedurii de faliment a Euroins.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO