Bănci și Asigurări

Retragerea din retail banking loveşte din plin bilanţul Goldman Sachs: Gigantul bancar american a raportat cel mai mic profit anual din ultimii patru ani

Retragerea din retail banking loveşte din plin bilanţul...

Autor: Ştefan Stan

16.01.2024, 15:51 197

Goldman Sachs a raportat cel mai mic profit anual din ultimii patru ani, în condiţiile în care pierderile cauzate de retragerea sa din activitatea de retail banking au agravat încetinirea activităţii sale de bază, potrivit FT. 

Profitul net pentru 2023 a scăzut cu 24%, la 8,5 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel din 2019.

Cu toate acestea, câştigurile au urcat în ultimul trimestru al anului. Venitul net a crescut cu 51% faţă de anul precedent, la 2 miliarde de dolari, activităţile de gestionare a activelor şi a averilor şi de tranzacţionare a acţiunilor băncii având o performanţă mai bună decât se aştepta. Analiştii chestionaţi de Bloomberg se aşteptau la un venit net trimestrial de aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

Anul trecut, Goldman a suferit mai multe lovituri punctuale la nivelul profiturilor - inclusiv vânzarea în pierdere a diviziei sale de împrumuturi online GreenSky - în ceea ce analiştii au caracterizat drept o abordare de tip "kitchen sink" pentru a curăţa punţile pentru 2024.

"Cu tot ceea ce am realizat în 2023, împreună cu strategia noastră clară şi simplificată, avem o platformă mult mai puternică pentru 2024", a declarat directorul general al Goldman, David Solomon, într-o declaraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO