Bănci și Asigurări

Roxana Hidan, OTP Bank: Agricultura este un domeniu strategic în care investim pe termen lung. Fermierii pot beneficia, în avans, de finanţări de maximum 160% din valoarea subvenţiei

Roxana Hidan

Roxana Hidan

Autor: Mircea Nica

04.06.2020, 00:06 642

OTP Bank, subsidiara locală a celui mai mare grup bancar din Ungaria, oferă finanţare în avans pentru subvenţiile agricultorilor locali de până la 160% din valoarea sub­ven­ţiilor de supra­fa­ţă, agricultura fiind un domeniu stra­tegic, potrivit informa­ţiilor trans­mise de reprezentanţii băncii.

Cererea de finanţare pentru sub­venţiile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agri­cul­tură (APIA) SAPS a crescut semni­fi­ca­tiv com­pa­rativ cu volu­mul anu­lui trecut, iar agricultorii cau­tă soluţii din cau­za secetei care a pus în pericol culturile.

Concret, facilitatea oferită de OTP Bank pentru clienţii din domeniul agricol constă în finanţarea în avans de maximum 160% a sub­venţiilor de suprafaţă APIA SAPS, din care 80% din valoarea subvenţiei cuvenite în primul an de finanţare şi 80% din nivelul subvenţiei aferente anului următor. Banca estimează pentru acest an o creştere a nevoii de finanţare pentru agri­cul­tura locală, afectată de secetă, potrivit unui comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO