Bănci și Asigurări

Situaţia celor trei mari companii care domină piaţa asigurărilor după 9 luni/2023: Groupama, liderul pieţei, a ajuns la subscrieri de aproape 2,9 mld. lei, Allianz-Ţiriac la peste 2,5 mld. lei, iar Omniasig trece de 1,7 mld. lei

Situaţia celor trei mari companii care domină piaţa...

Autor: Mircea Nica

30.01.2024, 09:00 479

Primii trei cei mai mari asigurători din piaţă, conform topului oficial al ASF de la jumătatea anului 2023, au înregistrat la finalul primelor 9 luni ale anului trecut creşteri anuale de două cifre ♦ Ritmul anual de creştere a subscrierilor pentru cei trei asigurători mari după 9 luni a fost mai mare faţă de cel din S1/2023 În cazul Groupama, liderul pieţei, asigurările RCA au reprezentat în continuare motorul creşterii în cadrul portofoliilor asigurătorilor.

Primii trei cei mai mari jucători din întreaga piaţă a asigurărilor, Groupama, Allianz-Ţiriac şi Omniasig au ajuns la finalul primelor 9 luni din 2023 la un volum cumulat al primelor brute subscrise de peste 7 mld. lei, fiecare consemnând creşteri de două cifre comparativ cu perioada similară a anului 2022. Cele trei companii de asigurări au subscris în primele 9 luni din 2023 un volum al primelor aproape la fel de mare cât au subscris toţi asigurătorii doar pe zona asigurărilor generale în prima jumătate a anului 2023.

Groupama rămâne şi va continua cel mai probabil să fie lider al întregii pieţe a asigurărilor, cu subscrieri de 2,87 mld. lei la finalul primelor 9 luni din 2023, în creştere cu 33%. Groupama a a avut o evoluţie semnificativă în ultimii 2-3 ani, inclusiv datorită ascensiunii pe zona asigurărilor RCA. Odată cu falimentul companiei City Insurance, Groupama a început să preia semnificativ cotă de piaţă pe zona RCA, ajungând să îşi tripleze subscrierile într-un timp foarte scurt, propulsându-se pe prima poziţie în topul celor mai mari companii de pe piaţa asigurărilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO