Bănci și Asigurări

Steven van Rijswijk, CEO, ING: Finanţările pe care le acordăm contribuie la tranziţia clienţilor noştri către economia verde, dar mai avem paşi de făcut. Societatea este în tranziţie către o economie cu emisii de carbon reduse. La fel şi clienţii noştri, la fel şi noi

Steven van Rijswijk, CEO, ING

Steven van Rijswijk, CEO, ING

Autor: Cristina Bellu

11.10.2023, 10:50 128

Plasarea sustenabilităţii în centrul activităţii reprezintă unul dintre cei doi piloni principali ai strategiei grupului olandez ING, care deţine a patra cea mai mare bancă de pe piaţa românească după active.

“Suntem mândri de progresul pe care îl facem şi de modul în care finanţările pe care le acordăm contribuie la tranziţia clienţilor noştri către economia verde, dar mai avem paşi de făcut. Schimbarea nu se întâmplă peste noapte, iar tranziţia spre verde nu este albă sau neagră. Realitatea este că, în ciuda faptului că finanţăm multe activităţi sustenabile, în continuare finanţăm mai multe care nu sunt. Societatea este în tranziţie către o economie cu emisii de carbon reduse. La fel şi clienţii noştri, la fel şi noi”, spune Steven van Rijswijk, CEO, ING.

ING Group a publicat recent Raportul anual de progres pentru acţiuni climatice, care explică impactul finanţărilor instituţiei asupra schimbărilor climatice şi modul în care activitatea ING este afectată de degradarea mediului înconjurător.

Totodată, raportul analizează progresul ING privind Abordarea Terra – strategia prin care direcţionează sectoarele cu cea mai mare intensitate a emisiilor de carbon din portofoliul său spre zero emisii nete până în 2050 – precum şi modul în care ING facilitează tranziţia clienţilor săi spre economia verde.

Sunt detaliate, de asemenea, modalităţile de evaluare a riscurilor climatice şi măsurile aplicate pentru atenuarea acestora.

"Schimbările climatice sunt o realitate, iar efectele lor sunt resimţite peste tot în jurul nostru. Cele mai recente rezultate ştiinţifice confirmă faptul că nu mai avem multe ocazii rămase pentru a limita încălzirea globală la 1,5°C. Cred cu tărie că fiecare pas este important, fiecare acţiune are sens şi fiecare zecime de grad contează. Cu toţii – guverne, ONG-uri, companii şi persoane fizice – avem un rol în acest proces şi noi, toţi, putem contribui pentru generaţiile din prezent şi viitor, dacă lucrăm împreună pentru a atinge obiective comune", adaugă Steven van Rijswijk.

Principalele concluzii ale raportului:

ING contribuie în continuare la stabilirea standardelor privind finanţarea sectorială a proiectelor care vizează reducerea emisiilor de carbon. “Am făcut acest lucru pentru industria siderurgică şi cea maritimă, iar în prezent dezvoltăm o nouă metodologie pentru sectorul prelucrării aluminiului”.

În lanţul valoric al petrolului şi gazelor, ING are acum setate obiective pentru 2030 şi 2050, nu doar pentru segmentul de upstream, dar şi pentru cel de mistream şi cel de downstream. De asemenea, instituţia lucrează să extindă această abordare în comerţul şi finanţarea mărfurilor.

Pe lângă industria de petrol şi gaze, ING extinde abordarea Terra şi în segmentul de Business Banking (agricultură şi transport, în Olanda), precum şi la nivel global în portofoliul de real-estate comercial.

Instituţia include componente climatice în procesele şi deciziile de business.

“Pe măsură ce perspectivele asupra efectelor schimbărilor climatice evoluează rapid, continuăm şi noi să ne îmbunătăţim abordarea. Acest raport ne oferă ocazia de a reflecta asupra progreselor pe care le-am înregistrat şi de a privi în viitor către ariile în care putem face mai mult, mai repede, acolo unde putem stimula o mai bună colaborare şi cere îndrumări mai solide”, concluzionează raportul.

 
 
 
 
 

Pe măsură ce perspectivele asupra efectelor schimbărilor climatice evoluează rapid, continuăm şi noi să ne îmbunătăţim abordarea. Acest raport ne oferă ocazia de a reflecta asupra progreselor pe care le-am înregistrat şi de a privi în viitor către ariile în care putem face mai mult, mai repede, acolo unde putem stimula o mai bună colaborare şi cere îndrumări mai solide.

Schimbările climatice sunt o realitate, iar efectele lor sunt resimţite peste tot în jurul nostru. Cele mai recente rezultate ştiinţifice confirmă faptul că nu mai avem multe ocazii rămase pentru a limita încălzirea globală la 1,5°C. Cred cu tărie că fiecare pas este important, fiecare acţiune are sens şi fiecare zecime de grad contează. Cu toţii – guverne, ONG-uri, companii şi persoane fizice – avem un rol în acest proces şi noi, toţi, putem contribui pentru generaţiile din prezent şi viitor, dacă lucrăm împreună pentru a atinge obiective comune".

 
 

ING Group a publicat Raportul anual de progres pentru acţiuni climatice. Raportul explică impactul finanţărilor noastre asupra schimbărilor climatice şi modul în care activitatea ING este afectată de degradarea mediului înconjurător.

 

Raportul analizează progresul ING privind Abordarea Terra – strategia prin care direcţionează sectoarele cu cea mai mare intensitate a emisiilor de carbon din portofoliul său spre zero emisii nete până în 2050 – precum şi modul în care ING facilitează tranziţia clienţilor săi spre economia verde. Sunt detaliate, de asemenea, modalităţile de evaluare a riscurilor climatice şi măsurile aplicate pentru atenuarea acestora.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO