Bănci și Asigurări

Studiu CFA: Încrederea analiştilor în economie a ajuns la minimul ultimului an

 Studiu CFA: Încrederea analiştilor în economie a ajuns la minimul ultimului an

Autor: Ciprian Botea

11.07.2012, 12:53 335

Încrederea analiştilor financiari în economia românească a scăzut în luna iunie la un minim al ultimului an, pe fondul aşteptărilor negative legate de evoluţia economiei în perioada următoare.

Indicele de încredere calculat pe baza unui sondaj realizat în rândul membrilor CFA România a coborât la 22% în iunie faţă de 38% în luna anterioară. Indicele de încredere urcase la peste 50% în martie şi aprilie pe fondul semnalelor pozitive din economie.

CFA România calculează indicele de încredere în economia românească începând din luna mai a anului trecut, iar acesta încearcă să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari în legătură cu activitatea economică pentru un orizont de timp de un an.

Indicele de încredere macroeconomică poate varia între 0 şi 100, unde 0 înseamnă lipsa încrederii şi 100 semnifică încredere deplină în economie. Acesta este calculat pe baza a şase întrebări cu privire la condiţiile curente din mediul de business şi piaţa muncii.

Indicatorul aşteptărilor a fot de 20% în luna iunie, în timp ce componenta condiţiilor curente a atins un nivel de aproape 28%. Indicatorul aşteptărilor a scăzut sub cel al condiţiilor curente pentru prima dată de la iniţierea sondajului în luna mai a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO