Bănci și Asigurări

Surpriză: UniCredit a anunţat că Feza Tan, prim-vicepreşedintele băncii, va prelua poziţia de CEO interimar în locul lui Răsvan Radu, care îşi încheie mandatul după 18 ani la conducerea băncii. Septimiu Postelnicu, cel care a fost anunţat CEO al UniCredit România îşi va continua activitatea în calitate de consultant strategic

Surpriză: UniCredit a anunţat că Feza Tan,...

Autor: Cristian Hostiuc

09.04.2023, 22:03 1738

Consiliul de supraveghere al UniCredit Bank România a anunţat intern vineri că Feza Tan, deputy CEO şi prim-vicepreşedinte executiv, va prelua poziţia de CEO interimar al băncii în locul lui Răsvan Radu, care îşi va înceta mandatul în calitate de CEO începând cu 17 aprilie.

Septimiu Postelnicu, cel care a fost anunţat CEO în locul lui Răsvan Radu la finalul anului trecut, îşi va continua activitatea în cadrul băncii în calitate de consultant strategic. Septimiu Postelnicu revenise în România la finalul lui 2022 după ce în ultimii ani fusese la conducerea UniCredit Bank Bulgaria.

Răsvan Radu este unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri români, fiind la conducerea UniCredit Bank România din 2005, adică de peste 18 ani.

Cel mai probabil Răsvan Radu îşi va continua activitatea de bancher la Milano, în cadrul grupului UniCredit.

UniCredit a avut anul trecut un profit operaţional net de 1,3 miliarde de lei şi un profit net de 879 de milioane de lei. Depozitele băncii erau de 45 miliarde de lei, adică 9,2 miliarde de euro, în timp ce soldul creditelor a ajuns la 36 de miliarde de lei, adică 7,4 miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO