Bănci și Asigurări

TBI Leasing se extinde pe operatiuni de factoring

23.05.2008, 21:31 46

TBI Leasing, companie membra a grupului TBI Financial Services, a lansat recent un produs de factoring si estimeaza ca pana la sfarsitul anului va derula operatiuni de 12,5 milioane de euro pe aceasta piata.
Factoringul este utilizat pentru imbunatatirea cash-flow-ului companiilor, prin transformarea creantelor in lichiditati. "In primul rand, ne propunem dezvoltarea paletei de produse financiare oferite clientilor nostri. Avem un portofoliu de clienti fideli, cu care am dezvoltat o relatie foarte buna si care au nevoie si de acest produs de finantare. In al doilea rand, piata factoringului este putin dezvoltata si cu un potential mare. Numai pentru 2008 piata factoringului din Romania este estimata la un volum al operatiunilor de aproape 2 miliarde euro", afirma Florentina Mircea, country manager al TBI Financial Services.
TBI va concura pe piata factoringului cu Compania de Factoring, Sterling Factor sau ING Commercial Finance. Potrivit unor estimari, valoarea operatiunilor de factoring s-a ridicat anul trecut la 1,1 miliarde de euro pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO