Bănci și Asigurări

Trei banci straine au notificat BNR in mai

23.05.2007, 17:38 12

Inca trei institutii de credit europene au notificat BNR in vederea inceperii activitatii pe piata locala. Astfel, numarul jucatorilor care utilizeaza pasaportul financiar european pentru a derula operatiuni in mod direct pe piata romaneasca a urcat la 51.
Cei trei jucatori care au depus notificari - Fortis Bank Global Clearing (Olanda), EFG Eurobank Ergasias (Grecia) si Calyon Credit Agricole (Franta) sunt deja prezenti pe piata locala, prin achizitii facute de divizii ale grupurilor din care fac parte. Grecii de la Eurobank au cea mai veche prezenta pe piata locala, prin participatia in actionariatul Bancpost. De altfel, grecii au notificat ca vor desfasura doar activitati de creditare, si numai pentru achizitionarea iahturilor de lux.
Grupul Fortis a intrat anul trecut pe piata locala, cand divizia de leasing - Fortis Lease - a achizitionat o companie locala de leasing. Fortis a participat si la privatizarea BCR, insa fara succes. Grupul francez Credit Agricole a intrat in Romania in urma achizitiei de anul trecut a Emporiki Bank. Francezii au anuntat de altfel planuri ambitioase de dezvoltare a filialei locale. Calyon, care este divizia de corporate&investment finance a Credit Agricole, a derulat si in trecut finantari cross-border pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO