Bănci și Asigurări

Un sfert din creditele acordate de Banca Transilvania au fost pentru afaceri din comerţ, producţie şi imobiliare

Un sfert din creditele acordate de Banca Transilvania au...

Autor: Mircea Nica

19.08.2019, 00:07 677

Volumul finanţărilor acordate de BT pentru comerţ, producţie şi imobiliare reprezintă un sfert din totalul soldului creditelor nete ale băncii din Cluj.

Comerţul, producţia şi imobilia­rele sunt cele mai creditate sectoare din portofoliul corporate al Băncii Transil­vania, soldul cumulat al împrumu­turilor acordate pentru cele trei do­me­nii ajungând la sfârşitul primului se­mestru (S1) din acest an până la 9,5 mi­liarde de lei, în creştere cu 2,2% faţă de nivelul de la sfârşitul anului 2018.

Volumul finanţărilor acordate de Banca Transilvania pentru comerţ, producţie şi imobiliare reprezintă circa 25% (un sfert) din totalul soldului creditelor nete ale băncii din Cluj.

Împrumuturile direcţionate de cea mai mare bancă de pe piaţa locală către comerţ au ajuns la 4,2 miliarde de lei în primul semestru al acestui an, soldul având o creştere de 4,7% comparativ cu volumul de la finalul anului trecut.

Pe de alta parte, producţia, al doi­lea sector ca volum al creditării în portofoliul Băncii Transilvania, a înre­gistrat o scădere cu 1,8% în S1/2019 comparativ cu nivelul din decembrie 2018, spre 3,7 miliarde de lei.

Cu toate că finanţările acordate de Banca Transilvania pentru producţie au fost în scădere în S1/2019, acest sector s-a menţinut pe podium în topul celor mai creditate sectoare.

Pe lângă comerţ, producţie şi imobiliare, printre domeniile finanţate mai mult de banca din Cluj, cu volume ale creditării de peste 1 mld. lei, se mai numără şi agricultura, serviciile, construcţiile şi transporturile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO