Bănci și Asigurări

UniCredit Leasing tinteste cresterea afacerilor cu 40%

13.07.2007, 20:14 20

UniCredit Leasing estimeaza pentru acest an un ritm de crestere de peste 40% pentru operatiunile din Romania, a declarat Regina Prehofer, seful UniCredit Global Leasing, divizia grupului care controleaza, printre altele, activitatea din Europa Centrala si de Est.
"Vrem sa ramanem numarul unu in Romania si sa dezvoltam afacerea cat mai mult, sa avansam mai rapid decat piata nationala de leasing, cu peste 40% fata de anul trecut", a spus Prehofer, aflata la o conferinta a UniCredit la Munchen.
Ea conduce Comitetul Director al UniCredit Global Leasing S.p.A. subholdingul infiintat de grupul financiar in luna aprilie pentru a coordona activitatile de leasing din Germania, Austria si Italia, precum si din cele 13 tari din Europa Centrala si de Est (ECE) in care este prezent.
UniCredit Leasing Corporation, compania romaneasca rezultata in urma fuziunii UniCredit Leasing Romania cu HVB Leasing Romania, a finantat in primul trimestru bunuri in valoare de peste 100 de milioane de euro. HVB Leasing si UniCredit Leasing au finantat impreuna anul trecut bunuri in valoare de peste 400 de milioane de euro, ocupand prima pozitie in topul companiilor de leasing.
Prehofer a precizat ca Romania este una dintre cele mai mari piete din regiune unde UniCredit este prezent. "Ne vom concentra foarte mult pe afacerea din Romania, intrucat piata locala are un potential foarte mare si trebuie sa turam motoarele la maxim", a adaugat Prehofer.
UniCredit Leasing Corporation a anuntat la inceputul anului ca vizeaza pentru 2007 un volum al bunurilor finantate de circa 450 de milioane de euro. Oficialul grupului a mentionat ca UniCredit Leasing Romania isi va concentra atentia in urmatoarea perioada pe cresterea volumului de finantari pentru sectorul imobiliar.
Prehofer apreciaza ca leasingul auto va avea in continuare cea mai mare pondere in piata romaneasca de leasing, insa finantarile pentru achizitia de echipamente si imobile devin din ce in ce mai atractive. Leasingul imobiliar si-ar putea dubla valoarea anul acesta, de la circa 150 de milioane de euro in 2006.
Romania a ocupat anul trecut pozitia a opta in topul pietelor de leasing din cele 16 tari europene in care activeaza grupul UniCredit Leasing, cu un volum al bunurilor finantate pe intreaga piata de circa 3,27 miliarde de euro.
Piata de leasing din Romania a fost depasita ca valoare de piata din Cehia, cu 4,2 miliarde euro, si este urmata de Slovacia, cu 2,1 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO