Bănci și Asigurări

UniCredit Tiriac si-a adus sef pe retail din Ungaria

20.08.2007, 19:28 11

UniCredit Tiriac, a patra banca de pe piata dupa active, si-a ales vicepresedintele responsabil cu retailul, dupa o perioada in care divizia a fost supervizata de presedintele executiv Rasvan Radu: Zoltan Major, 41 de ani, a fost recrutat din Ungaria pe baza unei experiente de 16 ani in industria serviciilor financiare, la companii precum Citibank, ABN Amro si GE Capital.
Numirea lui Major urmeaza sa fie supusa aprobarii actionarilor, precum si a BNR.
Nascut in Romania, noul vicepresedinte executiv al UniCredit Tiriac a fost din octombrie 2006 CEO al Fondului de asigurari de sanatate din Ungaria, inainte de a accepta propunerea UniCredit.
Experienta sa relevanta in retailul bancar vine mai ales din perioada 1998-1999 in care a lucrat pentru Citibank la Londra, ca sef al departamentului de dezvoltare de produse pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa in divizia International Personal Banking. Anterior, incepand din 1994 a fost angajatul Citibank Ungaria. Dupa perioada Citi, Major a lucrat pentru ABN Amro Ungaria (K&H Bank), unde a fost si director executiv pana in 2002, iar apoi pentru GE Capital International Services/Genpact, unde a detinut functia de chief operating officer pentru Europa in perioada 2005-2006, ocupandu-se inclusiv de lansarea unor proiecte in Romania si Polonia.
Major are acum de implementat o strategie de crestere rapida pe piata romaneasca de retail, care ar trebui sa aduca UniCredit Tiriac pe o pozitie solida inclusiv pe zona clientelei de masa.
"Vrem sa ne extindem prezenta si astfel sa atingem segmentele-tinta de clientela, inclusiv IMM-urile. Vom face aceasta prin consolidarea canalelor de distributie; recenta reorganizare a retelei (cu unitati dedicate clientilor corporate si unitati specializate de retail) este doar primul pas din proiectul de a ne apropia mai mult de clienti", a declarat Zoltan Major pentru ZF .
Are diploma de inginer de la Universitatea din Cluj-Napoca si MBA (Summa Cum Laudae) de la Weatherhead School of Management of Case Western Reserve University (Cleveland, Ohio).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO