Bănci și Asigurări

UNSAR: Cutremurul şi incendiul continuă să fie principalele riscuri de care se tem românii în privinţa locuinţelor, urmate de furtuni, de vijelii, explozii, inundaţii naturale şi alunecări de teren

UNSAR: Cutremurul şi incendiul continuă să fie...

Autor: Mircea Nica

03.11.2023, 00:03 50

Cutremurul şi incendiu continuă să fie principalele riscuri de care se tem românii atunci când vine vorba despre locuinţele lor (peste 50%), conform celui mai nou studiu sociologic realizat de IRES la solicitarea UNSAR. Acest top al riscurilor este completat de furtuni şi vijelii (29% dintre români), explozii (22%), inundaţii naturale (21%), furtuni (18%) şi alunecări de teren (13%), potrivit informaţiilor transmise de UNSAR. „Faptul că românii sunt tot mai conştienţi de riscurile la care sunt expuşi şi vor să afle mai multe despre formele de protecţie financiară la care au acces ne determină să accelerăm demersurile noastre de informare - pentru ca fiecare dintre noi să fie #sigurACASÂ alături de cei dragi“, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general al UNSAR.

Riscul de cutremur este conştientizat în special de românii cu vârste de peste 50 de ani, iar riscul de incendiu este conştientizat mai mult de către cei cu vârste între 18-35 de ani, din zona de Sud, Bucureşti şi Dobrogea. Anul trecut, companiile de asigurări membre UNSAR au achitat proprietarilor de locuinţe despăgubiri de peste 43,3 mil. lei doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii locuinţelor, în baza asigurărilor facultative.

„Incendiul este riscul care provoacă cele mai importante daune locuinţelor noastre, dar care, totodată, poate avea impact şi asupra vecinilor noştri. Din acest motiv, şi nu numai, o asigurare care să răspundă specificului locuinţei va face mereu diferenţa în cazul ivirii unor situaţii nefericite“, a completat Alina Bărbulescu, specialist asigurări bunuri & proprietăţi în cadrul UNSAR. Este foarte important de reţinut faptul că, pentru toate aceste riscuri care îi preocupă pe români atunci când se gândesc la locuinţele lor, există soluţii complete de asigurare, în funcţie de tipul locuinţei deţinute. Astfel, asigurarea facultativă a locuinţei reprezintă soluţia potrivită pentru diverse situaţii neplăcute, indiferent că vorbim despre incendii, furtuni, vijelii, explozii, inundaţii, furt, alunecări de teren etc.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO