Bănci și Asigurări

Willi Cernko, CEO Erste: Dobânzile au ajuns la un platou unde vor rămâne o perioadă lungă de timp, în timp ce inflaţia dă semne că a intrat pe un trend descedent, dar încă rămâne la un nivel peste aşteptări

Willi Cernko, CEO Erste: Dobânzile au ajuns la un platou...

Autor: Mircea Nica

01.08.2023, 00:06 1051

Stefan Dorfler, CFO al Erste: „Ne aşteptăm să fie o reducere a ratelor de dobândă începând cu 2024, care va avea un efect de reducere a costurilor sprijinit de investiţiile pe care le facem astăzi“ ♦ Grupul austriac Erste, proprietarul BCR, a terminat S1/2023 cu un profit net de aproape 1,5 mld. euro, în creştere cu 31% Veniturile operaţionale au crescut cu 24,4%, până la 5,2 mld. euro în iunie 2023.

Dobânzile au ajuns la un platou, nivel la care vor rămâne o perioadă lungă de timp, în timp ce inflaţia dă semne că a intrat pe un trend descedent, dar încă rămâne la un nivel peste aşteptări, a spus Willi Cernko, CEO al Erste Group Bank, în cadrul unei videoconferinţe.

„Vedem că ratele de dobândă au ajuns la un platou. Ce vedem este că ratele de dobândă vor rămâne la acest nivel pentru o perioadă mai lungă de timp. Inflaţia prezintă un trend descedent, dar am fost surprinşi că noi ne aşteptam la anumite rate de inflaţie, iar acum vedem că nivelul este unul încă mare. Poate am reacţionat prea târziu. În 2024 vom vedea un trend puternic descedent şi cred că în 2025 sau 2026 vom vedea o inflaţie de 2%“, susţine şeful Erste.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO