Bănci și Asigurări

ZF Live. Bogdan Neacşu, preşedinte al CEC Bank: În 2022 vorbim de un ritm de creditare de 8-9%. Nu aş spune neaparat că este o încetinire, ci mai degrabă o consolidare a manierei de creditare a economiei reale

Bogdan Neacşu, preşedinte al CEC Bank: Pe asigurări, strategia noastră este să începem cu câteva produse de asigurări generale tocmai ca să putem să facem compania operaţională în şase luni.

Bogdan Neacşu, preşedinte al CEC Bank: Pe asigurări, strategia noastră este să începem cu câteva produse de asigurări generale tocmai ca să putem să facem compania operaţională în şase luni.

Autor: Mircea Nica

25.02.2022, 09:30 388

„Cred că ritmul de creştere a depozitelor va fi tot în acelaşi ritm cu creditarea. În anul 2021 a fost defazat ritmul de creştere al depozitelor faţă de cel al creditelor, dar cred că în 2022 vom ajunge la un echilibru între creşterea creditelor versus depozite“.

Pentru anul 2022 estimarea CEC Bank pentru ritmul de creditare este de 8-9%, dar acest lucru nu înseamnă neapărat o încetinire a creditării, ci mai degrabă o consolidare a manierei în care se creditea­ză economia reală, a spus Bogdan Neacşu, preşedinte al CEC Bank, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Anul acesta aş spune că o să vorbim de un ritm de creditare de 8-9%. Cam aceasta este estimarea noastră pentru ce înseamnă ritmul de creştere la nivelul pieţei şi vom vrea să ne poziţionăm la acelaşi nivel. Nu aş spune neaparat că este o încetinire a ritmului de creditare, ci mai degrabă o consolidare a manierei în care se creditează economia reală. Antreprenorii nu pot să vină chiar în fiecare zi cu proiecte noi la finanţare, mai ales că vorbim de un număr limitat de antreprenori care îşi asumă proiecte noi şi în general ne cam batem cu toţii pe acelaşi volum de clientelă persoane juridice“, a explicat Bogdan Neacşu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO