Bănci și Asigurări

ZF Live. Cosmin Cosma, cofondator şi CEO al Finqware: Trăim în era vitezei, nu putem funcţiona la fel ca în anii 1990. Acum poţi să ai o volatilitate mare a trezoreriei şi ai nevoie de vizibilitate pentru a acţiona. Finqware a lansat o nouă rundă de finanţare care are ca obiectiv obţinerea unei investiţii totale de 3 mil. euro

Cosmin Cosma, cofondator şi CEO al Finqware: Avem companii care aduc pe aceeaşi platformă bănci din nouă ţări, adică au 25 de bănci din nouă ţări. Să ne gândim cât facilitează această agregare de date.

Cosmin Cosma, cofondator şi CEO al Finqware: Avem companii care aduc pe aceeaşi platformă bănci din nouă ţări, adică au 25 de bănci din nouă ţări. Să ne gândim cât facilitează această agregare de date.

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.06.2023, 17:00 81

Start-up-ul a strâns 2 mil. euro de la un fond de investiţii din Luxemburg şi a lansat şi o campanie de finanţare pe platforma de crowdfunding SeedBlink.

Digitalizarea accelerată a impus anumite „reguli“ şi în sectorul financiar-bancar care a trebuit să ţină pasul cu noile trenduri şi nevoi ale consumatorilor. Astfel, com­paniile cu profil financiar-bancar au fost nevoite să apeleze la noile tehnologii şi să îşi digitalizeze activităţile pentru a putea continua interacţiunea cu utilizatorii – asta în timpul pandemiei, iar în următorii ani investiţiile în implementarea soluţiilor IT au continuat.

„Trăim în era vitezei, ceea ce înseamnă că nu mai putem funcţiona acum aşa cum o făceam în anii 1990. În momentul acesta poţi să ai o vola­ti­li­tate foarte mare a trezoreriei şi ai ne­voie de vizibilitate. Spre exemplu, tu vrei să ştii dacă la ora 14.00 ţi-au intrat anumiţi bani, ca să poţi să plasezi banii respectivi poate pe bursa de energie să zicem, altfel tu neştiind ce o să faci sau când vrei să faci pla­samentul, tu neştiind ce bani ai în cont, o să te împrumuţi, o să intri într-o linie de credit. Acum avem nevoie de vizibilitate pentru a putea lua decizii rapide“, a explicat în cadrul emisiunii de business ZF Live Cosmin Cosma, cofondator şi CEO al Finqware.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO