Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Erste se prăbuşesc cu 9,4% pe bursă şi au pierdut două treimi din valoare anul acesta

Autor: Adrian Cojocar

21.11.2011, 16:46 628

Titlurile băncii austriece Erste Bank (EBS), acţionarul majoritar al celei mai mari bănci din România, BCR, înregistrau astăzi un declin de 9,4%, până la un nou minim pentru acest an, de 53 lei/unitate. Corecţia a venit pe fondul unor tranzacţii în valoare de aproape 2 mil. lei.

De la începutul anului valoarea acţiunilor Erste s-a redus de trei ori, respectiv de la un nivel de 152,1 lei/unitate la finele anului trecut la 53 de lei în contextul în care sectorul financiar a fost cel mai afectat de criza datoriilor suverane.

Banca a raportat după primele nouă luni o pierdere record, de 973 mil. euro, care a anulat aproape în întregime profitul de circa un miliard de euro obţinut anul trecut.

Majoritatea SIF-uri au încheiat deja cu grupul Erste tranzacţii prin care schimbă pachetele de acţiuni BCR cu titluri Erste Bank. Fiecare SIF va avea astfel câte 1% din capitalul Erste Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels