Burse - Fonduri mutuale

Adamescu a cerut suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor Unirea şi Astra Asigurări din cauza unei proceduri juridice

Adamescu a cerut suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor Unirea şi Astra Asigurări din cauza unei proceduri juridice

Autor: Andrei Chirileasa

07.12.2010, 11:14 54

Companiile Asigurare-Reasigurare Astra (ATRA) şi Unirea ShoppingCenter (SCDM), controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, ausolicitat Bursei de Valori suspendarea de la tranzacţionare aacţiunilor, întrucât deţin informaţii privilegiate legate de oprocedură juridică recent iniţiată, care ar putea avea efectenegative asupra preţului acţiunilor, motivând însă că datele nusunt complete, potrivit unor informări transmise ieri Bursei decele două companii.

Bursa de Valori a decis să oprească tranzacţiile cu cele douăacţiuni.

"Având în vedere că deţinem informaţii privilegiate, cu caracterstrict confidenţial, şi care dacă ar fi cunoscute de public arinfluenţa în mod negativ preţul de tranzacţionare al unei acţiuniemise de societate, în scopul prevenirii folosirii acestorinformaţii înainte ca acestea să devină publice, vă solicitămsuspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor emise pe o perioadădeterminată, până la clarificarea situaţiei (...) Menţionăm căinformaţiile deţinute în prezent au legătură cu o procedurăjuridică recent iniţiată, despre care nu deţinem date complete învederea raportării şi informării corecte a pieţei de capital", searată în cele două solicitări.

Solicitarea din partea Asigurare-Reasigurare Astra este semnatăde preşedintele Directoratului, Radu Mustăţea, iar documentultransmis de Unirea Shopping Center este semnat de preşedintele CA,Carmen Adamescu, soţia omului de afaceri Dan Adamescu.

Familia Adamescu deţine 73% din acţiunile Astra Asigurări şi 74%din acţiunile Unirea Shopping Center , prin intermediul firmei NovaTrade.

Acţiunile Unirea Shopping Center au crescut cu 38% în ultimalună, tranzacţionându-se ieri la 87 de lei. Compania are ocapitalizare de 259 mil. lei (60 mil. euro), fiind cea mai mare depe piaţa RASDAQ. Titlurile Astra Asigurări nu au mai fosttranzacţionate de circa o lună. La ultimul preţ, de 1,62lei/acţiune, compania are o capitalizare de 117 mil. lei (27 mil.euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO