Burse - Fonduri mutuale

Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti, la conferinţa anuală a AAFBR: Am început anterior demersuri pentru aderarea la OCDE. Principalul barometru la care ne uităm este gradul de intermediere financiară

Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti, la...

Autor: Tibi Oprea

16.05.2024, 18:28 113

Adrian Tănase, CEO-ul Bursei de Valori Bucureşti, spune că aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) este un demers care se sincronizează foarte bine cu eforturile pe care le face bursa şi toată comunitatea pieţei de capital pentru a creşte piaţa. Acesta a fost prezent joi la conferinţa anuală a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), ediţia nr. XVI – Drumul României spre excelenţă prin aderare la Elita OCDE – unde a remarcat că experimentăm o convergenţă economică şi în piaţa de capital, potrivit cifrelor din România faţă de Uniunea Europeană.

„Principalul barometru la care ne uităm este gradul de intermediere financiară. Cred că răspunde la foarte multe întrebări despre starea în care ne aflăm. Avem un foarte mare potenţial în faţă, iar piaţa de capital şi capitalizarea economiei din România trebuie să fie o prioritate. Piaţa de capital va fi în centrul acestui demers, iar ca să avem o piaţă de capital funcţională, eficientă, ne trebuie calitate. Ştim asta şi am început demersuri anterior pentru aderarea la OECD”, a spus Adrian Tănase.

În rândul speakerilor la eveniment se regăsesc directorul adjunct al Direcţiei economice a OCDE, coordonatorul procesului de aderare la OECD din partea statului român, oficiali ai BNR, precum şi specialişti recunoscuţi în domeniul financiar-bancar din România în cadrul unor dezbateri de înaltă ţinută profesională.

„Mi se pare că este o sincronizare foarte bună cu tot ceea ce facem şi la Bursă. Aş putea să menţionez ce demersuri avem pe zona de guvernanţă. Avem un cod de guvernanţă corporativă care a fost lansat odată cu BERD în 2015. Tocmai ce am anunţat revizuirea acestui cod şi sperăm să se finalizeze până la sfârşitul acestui an. Cred că este un demers pe care îl vom finaliza şi care este foarte important şi din punctul de vedere al aderării. Sunt implicaţi toţi stake holderii importanţi, inclusiv statul prin AMEPIP, secretarul general al Guvernului, asociaţia ARIR, Envisia, BERD, Bursa de Valori Bucureşti, emitenţii”, a adăugat Adrian Tănase.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels