Burse - Fonduri mutuale

Armax Gaz: Tranzactii de 5 mil. euro

08.05.2007, 18:37 26

Actiunile Armax Gaz, companie care se ocupa cu productia de echipamente si instalatii industriale pentru gaz, au facut ieri obiectul unor tranzactii totale de 5 milioane de euro (16,9 mil. lei), cele 10 milioane de titluri tranzactionate ieri reprezentand 12,5% din capitalul social al companiei.
"Nu am fost cel care a vandut, de obicei vand pachete mai mici de actiuni, si nu intentionez sa cedez controlul asupra companiei", a spus pentru ZF Mircea-Simion Vescan, directorul general al Armax Gaz.
Vanzatorul a fost, cel mai probabil, Simona-Olimpia Popescu, care detinea cantitatea necesara de actiuni, in conditiile in care directorul general a negat vanzarea unor volume atat de ridicate.
Actionarii principali ai companiei erau inaintea acestei tranzactii Mircea-Simion Vescan, proprietarul companiei, cu o participatie de circa 42%, Simona-Olimpia Popescu, membru in consiliul de Administratie, cu 10,4% din actiuni. Alti actionari sunt fondul de investitii MEI - Roemenie & Bulgarije Fonds NV care a urcat luna trecuta la o participatie de 7,94% in cadrul companiei, dupa cumpararea unui pachet important de titluri de la societatea Aldona care a ajuns sa detina sub 5% din actiunile Armax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels