Burse - Fonduri mutuale

Bilanţul ofertei Nuclearelectrica: investitorii au cumpărat toate acţiunile, dar la preţul minim

Bilanţul ofertei Nuclearelectrica: investitorii au...

Autor: Adrian Cojocar

24.09.2013, 00:08 406

Oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni (IPO) a producătorului de energie Nuclearelectrica s-a închis la preţul de 11,2 lei, minimul aprobat de guvern în luna iunie, deoarece interesul fondurilor de investiţii nu a fost atât de mare încât să urce preţul acţiunilor. Nivelul maxim de preţ  în ofertă a fost de 15 lei.

Nuclearelectrica a strâns 281,8 milioa­ne de lei (63 mil. euro) prin oferta publică iniţială (IPO), su­ma minimă pe care şi-o pro­puse­se, deoarece investitorii institu­ţio­nali nu au fost dispuşi să pluseze peste preţul minim de 11,2 lei.

Astfel, chiar dacă oferta a fost închisă „cu suc­ces“, adică toate acţiunile scoase la vânzare au fost cumpărate de către investitori, ea nu poate fi ca­rac­terizată ca fiind un real succes, deoarece com­pania şi Ministerul Economiei, care contro­lea­ză pachetul majoritar de acţiuni, au obţinut mini­mul pe care şi l-au propus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro