Burse - Fonduri mutuale

Bogdan Ciobotaru a lăsat Morgan Stanley pentru ruşii de la Renaissance Capital

Bogdan Ciobotaru a lăsat Morgan Stanley pentru ruşii de la Renaissance Capital

Bogdan Ciobotaru a fost director executiv pentru pieţele globale la banca americană Morgan Stanley

Autor: Andrei Chirileasa

01.06.2011, 23:53 1284

Bogdan Ciobotaru, fost director executiv pentru pieţele globalela banca americană Morgan Stanley, se va alătura băncii deinvestiţii ruseşti Renaissance Capital.

El va coordona departamentul de finanţare pentru Europa Centrală şide Est (CEE), Orientul Mijlociu şi Africa şi va lucra în birourilede la Londra şi Moscova ale băncii, potrivit reprezentanţilorRenaissance Capital.
Ruşii de la Renaissance Capital conduc consorţiul de brokeri careva intermedia vânzarea pe Bursă a unui pachet de 9,84% dinacţiunile Petrom, care ar urma să fie realizată în acest an deMinisterul Economiei. Tranzacţia, care s-ar putea ridica la peste500 mil. euro, este cea mai mare din istoria Bursei de laBucureşti.
Chiar înainte de licitaţia de la Petrom, ruşii au anunţat căintenţionează să-şi deschidă un birou în România şi să-şiconstruiască o echipă locală.
Renaissance Capital este una dintre primele trei bănci deinvestiţii din Rusia, fiind controlată de miliardarul neozeelandezSteven Jennings şi de oligarhul rus Mihail Prohorov.
Ciobotaru a lucrat timp de 10 ani la Morgan Stanley, fiind implicatîn listarea la Londra a grupului Vimetco (acţionarul majoritar alAlro), dar şi în oferta publică iniţială (IPO) de 10 mld. dolari agrupului rus Rosneft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO