Burse - Fonduri mutuale

Bonusuri de 21 mld. $ pentru managerii de fonduri anul trecut

John Paulson ocupă locul al treilea în lista celor mai bine plătiţi manageri ai fondurilor de hedging

John Paulson ocupă locul al treilea în lista celor mai bine plătiţi manageri ai fondurilor de hedging

Autor: Roxana Pricop

08.05.2014, 00:05 170
Miliardarul american John Paulson a câştigat anul trecut 2,3 miliarde de dolari anul trecut, fiind al treilea cel mai bine plătit dintre managerii fondurilor de hedging, potrivit Financial Times.
 
Cel mai bine plătiţi 25 manageri de fonduri de hedging au câştigat o sumă cumulată de 21,1 miliarde de dolari, cu 50% mai mult decât în 2012.
 
În vârstă de 57 de ani, Paulson şi-a făcut în 2007 un nume din pariul pe spargerea bulei imobiliare, când a câştigat 15 miliarde de dolari. Anii care au urmat nu au fost însă deloc uşori. Din 2009 însă, Paulson a intrat într-un con de umbră, pariurile sale nemaifiind la fel de inspirate. Fondurile sale au pierdut aproape 5 miliarde de dolari în 2012, o parte din cauza pariului neinspirat pe aprecierea aurului şi o parte din cauza retragerilor făcute de investitorii nemulţumiţi. Anul 2013 a fost însă un an bun pentru manager. După ce pariurile neinspirate pe recuperarea economiei SUA, pe criza euro şi pe aur i-au tăiat la jumătate activele fondurilor de hedging pe care firma sa le administrează, în 2013 principalele sale fonduri speculative au marcat randamente de două cifre, potrivit Bloomberg, care citează persoane apropiate situaţiei. Firma sa din New York Advantage Strategy, care a suferit pierderi record în 2011, are un randament de 30% în 2013, iar fondul Recovery a crescut cu 55%. O rană care rămâne deschisă este fondul de aur, care a ajuns la 370 milioane dolari, cea mai mare parte din active fiind banii proprii ai miliardarului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro