Burse - Fonduri mutuale

BRD a coborat la 13.000 lei/actiune

04.04.2001, 00:00 11



Banca Romana pentru Dezvoltare a incheiat sedinta de ieri cu o noua scadere ultima tranzactie fiind realizata la 13.300 lei/actiune, in scadere cu 5% fata de sedinta precedenta. Minimul sedintei a fost de 13.000 lei/actiune.

Pe parcursul sedintei cumparatorii au coborat preturile pana la 12.900 de lei/actiune, fara sa se inregistreze insa tranzatii la acest nivel. Pe final actiunile BRD au recuperat, dar operatorii sunt nu sunt foarte optimisti in ceea ce priveste sedintele viitoare.

Minimul absolut al acestor actiuni este de 13.000 de lei/actiune, dar operatorii spun ca raportul intre cerere si oferta este inca dezechilibrat in piata si s-ar putea ca in zilele urmatoare cursul sa mai scada usor.

La sfarsitul sedintei de ieri cel mai bun ordin de cumparare era afisat la 13.000 de lei/actiune, la acest pret fiind la cumparare o cantitate de 1.400 de titluri. Cea mai buna cotatie de vanzare era de 13.300 lei/actiune, volumul ordinelor de vanzare de la acest nivel fiind de 7.900 de actiuni.

Alro Slatina a incheiat sedinta relativ nemodificat, ieri fiind ultima zi in care aceste actiuni au fost purtatoare a dividendelor aferente anului trecut.

Ultima tranzactie cu actiunile Alro s-a realizat la 22.300 lei/actiune, dar operatorii se asteapta, incepand de astazi la o scadere, care sa compenseze dividendele ce vor fi stabilite de societate.

La sfarsitul sedintei, cel mai bun ordin de cumparare era afisat la 21.900 lei/actiune, ceea ce indica ca titlurile Alro ar putea deschide astazi direct in scadere.

Valoarea tranzactiilor cu actiunile Alro a fost de 1,38 miliarde de lei, in timp ce valoarea totala a transferurilor in sedinta de ieri a fost de 3,46 miliarde de lei.

Mopaf Vrancea a scazut putrernic in sedinta de ieri, sdin cauza vanzarilor masive de actiuni. Cotatuia Mopaf a cuzut aproape 15%, pana la 920 lei/actiune, pe fondul unor vanzari de 900 milioane de lei. La sfarsitul sedintei nu mai existau ordine de cumparare in piata.

Cursul titlurilor Mopaf au urcat puternic in ultimele luni, pe fondul bataliei a doi investitori pentru controlul acestei societati care a urcat cursul peste 3.000 de lei/actiune.

Unul dintre acestia a reusit sa obtina controlul societatii si a aratat intentia de a delista compania de la BVB, motiv pentru care cursul a inceput sa scada.

Titlurile Automobile Dacia au continuat evolutia fluctuanta, de data acesta cu o scadere de 3,6% care a dus cursul la 540 lei/actiune.

Valoarea tranzactiilor a fost de 93 milioane de lei, cursul misandu-se intre 530 si 570 lei/actiune.

Actiunile Arctic s-au prabusit ieri sub pragul de 700 de lei/actiune, dar pe fondul unor tranzactii destul de reduse.

Cotatia producatorului de frigidere a incheiat sedinta de ieri la 620 lei/actiune, nivel in scadere cu 11,4% fata de sedinta precedenta. Valoarea tranzactiilor a fost de 23 milioane de lei, destul de redusa fata de media obisnuita pe acest emitent.

La sfarsitul zilei ordinele de vanzare pe Arctic erau afisate la 660 lei/actiune. Producatorul de paine Mopariv a urcat ieri la 3.050 lei/actiune, in crestere cu 13% fata de sedinta precedenta, in timp ce Berceni Bucuresti a castigat 6,2% la 1.200 lei/actiune.



Valoarea totala a tranzactiilor a scazut pe piata extrabursiera RASDAQ, in lipsa inchiderilor de oferte publice, la 4,51 miliarde de lei de la 132,06 miliarde de lei in sedinta precedenta.

Volumul tranzactiilor a fost de 2,02 milioane de actiuni. Indicele RASDAQ a crescut cu 0,35% la 717,26 puncte. Au fost efectuate 355 tranzactii, pentru actiunile a 244 de societati, doua dintre tranzactiile de ieri fiind declarate speciale din cauza ca au fost efectuate in afara preturilor pietei.

Cele mai tranzactionate societati au fost Fibrexnylon cotata la 5.000 lei/actiune, Tricotaje Ineu pentru care s-a raportat un pret mediu de 3.000 lei/actiune si Petrom Aviation cotata la 2.100 lei.

Cotatia Petrom Aviation a intrat incepand de vineri pe o tendinta descendenta, dupa de aceste actiuni au urcat pe parcursul saptamanii saptamanii trecute cu peste 110%, fiind cel mai profitabil titlu din ultima perioada.

Pretul actiunilor producatorului de bere Brau Union Romania a incheiat sedinta de ieri la 29.384 lei/actiune, in scadere cu 8,7% fata de sedinta precedenta. Valoarea tranzactiilor a fost de 230 milioane de lei.

Pentru actiunile Brau Union Romania a fost incheiata o tranzactie speciala cu 6.840 actiuni, in valoare de 220 milioane de lei. Cea de a doua tranzactie speciala de ieri s-a realizat cu 40.000 de actiuni ale societatii Fibrexnylon, cu o valoare de un miliard de lei.

Petrom Aviation a scazut cu 4,11%, valoarea totala a tranzactiilor efectuate cu aceste titluri fiind mai mica decat in zilele precedente, de doar 190 milioane lei.

Actiunile societatii Comaliment Bucuresti, care opereaza spatii comerciale pentru produse alimentare, au inregistrat un salt de 181%, in urma unei singure tranzactii cu 1.600 de actiuni.

Pretul transferului a fost de 90.000 de lei/actiune, iar valoarea pachetului de 144 milioane de lei. Acest transfer a fost suficient pentru a ura societatea comaliment pe locul al optulea in topul tranzactiilor de ieri de pe RASDAQ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels