Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Brokerii de la Prime Transaction anticipează dividende cu randament de 7,5% din profitul net al OMV Petrom de anul acesta

Bursă. Brokerii de la Prime Transaction anticipează...

Autor: Eduard Ivanovici

14.12.2023, 07:21 4281

Casa de brokeraj Prime Transaction estimează că OMV Petrom (simbol bursier SNP), unicul producător local de petrol şi gaze, va distribui anul viitor un dividend brut pe acţiune de 0,0425 lei din profitul net prognozat pentru finele lui 2023.

Pe baza preţului de tranzacţio­nare de la Bursă, dividendul implică un randament potenţial de 7,45%, unul dintre cele mai ridicate din rândul estimărilor Prime pentru principalii emitenţi din structura BET-BK, indice repre­zentativ administratorilor de fonduri.

„OMV Petrom s-a ridicat în acest an la înălţimea aşteptărilor privind dividendele şi chiar le-a depăşit, fiind unul dintre puţinii emitenţi mari care «au livrat» la nivelul pe care îl aşteptam. Ţinând cont de politica de dividend care presupune distribuţii crescătoare de la un an la altul şi de faptul că ea a fost aplicată chiar şi în perioade cu rezultate financiare mai slabe decât în acest an, ne aşteptăm ca din profitul pe 2023 să fie distribuit un dividend mai mare decât cel ordinar distribuit din profitul anului trecut (fără a lua în calcul şi cele două dividende speciale, desigur)“, scriu brokerii Prime într-o analiză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO