Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Cum motivează Luiza Haschka, membru în boardul Romaero, cererea de intrare în insolvenţă: Au venit trei ghiulele în acelaşi timp

Bursă. Cum motivează Luiza Haschka, membru în boardul...

Autor: Tibi Oprea

30.01.2024, 00:07 1426

Circumstanţele prin care Romaero (simbol bursier RORX), companie de stat care fabrică piese şi repară avioane civile şi militare, a ajuns într-o situaţie financiară dificilă sunt perpetuate de mai mulţi ani, însă ce­rerea companiei de deschidere a procedurii insol­ven­ţei a fost făcută în urma a trei împrejurări recente care au reprezentat ultima picătură în procesul de degradare.

„Intrarea în insolvenţă este un lucru pe care eu ca membru în consiliul de administraţie l-am solicitat în repetate rânduri colegilor mei pentru că situaţia companiei a fost precară în ultima perioadă. Cheltuielile erau foarte mari, iar veniturile scădeau progresiv, de la o lună la alta“, a spus Luiza Haschka, membru în boardul Romaero, în emisiunea de business ZF Live.

„A fost însă în ultimul trimestru al anului 2023 un cumul de factori – executarea unei garanţii de către Hidroelectrica, un proces pierdut cu un fost client căruia ar fi trebuit să îi plătim 17 milioane de dolari despăgubire şi o solicitare din partea CEC de rambursare anticipată a creditului. Au venit trei ghiulele în acelaşi timp şi nu mai puteam noi ca administratori statutari să evităm o acuzaţie de bancrută simplă neluând această măsură”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO