Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Din BVC-urile companiilor incluse în BET. Goldring: Se remarcă TeraPlast prin estimările de creştere a afacerilor şi profitului. Nuclearelectrica şi Hidroelectrica, abordări conservatoare

Bursă. Din BVC-urile companiilor incluse în BET....

Autor: Eduard Ivanovici

11.04.2024, 07:22 2444

♦ Fondul Proprietatea şi MedLife îşi propun să revină pe profit ♦ Războiul ruso-ucrainean poate afecta în continuare economia prin scăderea exporturilor, creşterea inflaţiei şi instabilitatea pieţelor financiare, spun analiştii.

Anul 2024 aduce cu sine provocări şi oportunităţi noi pentru companiile incluse în Indicele BET, scriu analiştii casei locale de brokeraj Goldring.

Astfel, bugetarea pentru acest an nu este doar un simplu exerciţiu contabil, ci o reflectare a strategiilor şi a viziunilor acestora în faţa unui peisaj economic în continuă schimbare, se arată într-o analiză de pe site-ul companiei.

Din societăţile incluse în indicele de referinţă BET care şi-au publicat până acum propunerile de buget de venituri şi cheltuieli pe 2024, acestea urmând să fie dezbătute în cadrul adunărilor generale ale acţionarilor de la final de aprilie, estimările privind cifrele de afaceri sunt cuprinse între minus 42% pentru Nuclearelectrica (SNN) şi plus 125% în cazul Fondului Proprietatea (FP), care a înregistrat anul trecut pierderi nete din activitatea operaţională de aproxi­mativ 422 de milioane de lei.

„În topul cifrelor bugetate pentru anul 2024 TeraPlast se evi­denţiază prin obiectivul său de a înregistra o creştere semnificativă atât în cifra de afaceri, cât şi în rezultatul net. De asemenea, Fondul Proprietatea şi MedLife îşi direcţionează eforturile către obţinerea unui rezultat net pozitiv, urmărind să revină pe un teren favorabil după pierderile însemnate înregistrate în anul precedent“, spun analiştii Goldring.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO