Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Mihai Precup, AMEPIP: Am dezvoltat un tablou de bord pentru a monitoriza indicatorii de performanţă ai companiilor de stat. Avem puterea de a revoca consiliul de administraţie

Bursă. Mihai Precup, AMEPIP: Am dezvoltat un tablou de...

Autor: Valeriu Dănilă

11.04.2024, 08:35 776

Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice a creat un tablou de bord pentru a urmări în timp real situaţia companiilor deţinute majoritar de statul român. 

Acesta se concentrează pe datele financiare, nefinanciare şi de guvernanţă corporativă, a explicat Mihai Precup, preşedintele AMEPIP, în cadrul ZF Capital Market Summit, 3rd edition. 

„Am dezvoltat un tablou de bord pentru a monitoriza indicatorii cheie de performanţă ai companiilor de stat. Este peste ceea ce există în sectorul privat din perspectiva monitorizării companiilor. Indicatorii financiari sunt extraşi direct de la Ministerul de Finanţe, cei nefinanciari reprezintă partea de ESG (environment, social, governance - n.r.), iar indicatorii de guvernanţă corporativă se referă la companiile listate la bursă.” 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO