Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Patru dintre cei mai puternici executivi de pe Wall Street au vândut împreună acţiuni de 9,3 miliarde de dolari în luna februarie

Business Internaţional

Bursă. Patru dintre cei mai puternici executivi de pe...
Foto: Profimedia

Autor: Eduard Ivanovici

05.03.2024, 00:00 5225

Mari CEO, fondatori şi moştenitori de companii au vândut constant luna trecută din acţiunile companiilor care i-au făcut miliardari, într-un context în care piaţa de capital din Statele Unite a atins noi maxime istorice în februarie 2024, potrivit Fortune.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a vândut acţiuni la gigantul de e-commerce de 8,5 miliarde de dolari printr-o serie de tranzacţii realizate de-a lungul lunii trecute.

Jamie Dimon, CEO şi preşedinte al JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană în funcţie de active, a vândut acţiuni de 150 de milioane de dolari într-o singură săptămână, în ceea ce a fost prima sa retragere de numerar de când a preluat frâiele băncii în urmă cu 18 ani.

Leon Black, cofondator şi fost CEO la administratorul de investiţii Apollo Global Management, a realizat de asemenea prima sa vânzare de acţiuni, în valoare de 172,8 mil. dolari.

Mark Zuckerberg, CEO al Meta Platforms (Facebook), a tranzacţionat luna trecută circa 1,4 milioane de acţiuni, vânzând astfel o deţinere de 638 mil. dolari. În ultimele patru luni, vânzările ajung la 1,2 mld. dolari.

Trustul familiei Walton, moştenitorii fondatorului reţelei americane de supermarketuri Walmart, a vândut acţiuni de 1,5 miliarde de dolari în februarie. Familia deţine 45% din capitalul social al Walmart. Unii analişti sunt de părere că tranzacţiile semnalează un potenţial sfârşit al raliului înregistrat în ultima perioadă de Wall Street. Indicele S&P 500 a crescut cu 8,3% anul acesta, peste media la nivel global de 1,7%, reflectată de MSCI All-World Index. Nasdaq 100 este pe plus cu 10,6% fără dinamica din şedinţa de luni.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO