Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Netflix, creştere de 6% pe acţiuni după ce Reed Hastings a renunţat la funcţia de co-CEO, iar numărul de abonaţi a crescut cu mult peste aşteptări

Business internaţional. Netflix, creştere de 6% pe...

Autor: Eduard Ivanovici

23.01.2023, 07:37 408
♦ Dinamica din ultimele 12 luni, minus 34%.

Cu 6% se apre­ciau acţiunile lide­rului industriei de streaming Netflix (simbol bursier NFLX) la startul şedinţei de tran­zacţionare din New York de vinerea trecută, după ce compania a anunţat că a obţinut câteva milioane de abonaţi peste estimările analiştilor de pe Wall Street, potrivit Business Insider. 

Cele mai recente date ale gigantului american, cele la T4/2022, arată că numărul de clienţi a crescut cu 7,66 milioane în ultimele trei luni de anul trecut, faţă de 4,57 milioane cât estima furnizorul de date financiare StreetAccount. Nu­me­rele i-au ajutat pe investitori să treacă peste o serie sumbră de perspective economice în SUA, cât şi peste rezul­tatele dezamăgitoare înregistrate de Netflix în T4/2022.

Compania a raportat un profit net pe acţiune (EPS – earnings per share) de 12 cenţi, cu mult sub prognozele de 45 de cenţi lansate de Refinitiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO