Burse - Fonduri mutuale

Ce companii de la Bursa mai ofera un potential ridicat de crestere in opinia analistilor Target Capital

Ce companii de la Bursa mai ofera un potential ridicat de crestere in opinia analistilor Target Capital
14.10.2009, 00:00 570

Analistii casei de brokeraj Target Capital considera casocietatile mai putin tranzactionate la Bursa de Valori Bucurestiofera cel mai mare potential de crestere pentru urmatoarele 12luni, in vreme ce societatile din sectorul constructiilor tind sainregistreze corectii.

Din punctul de vedere al analistilor producatorul de hartie sicarton Ecopak Ghimbav (AMCP), societate listata la categoria atreia a pietei RASDAQ, care a inregistrat numai 16 tranzactii inacest an, ofera un potential de crestere de 111%. In acest an,actiunile Ecopack au avansat cu aproape 19%.

"In cazul Ecopack, Upet, Nutricom, rationamentul fundamental alrecomandariilor consta in perspectivele pentru evolutia sectoarelorin care activeaza aceste companii. De exemplu, ramura ambalaje decarton si hartie reprezinta un sector leading pentru economie ingeneral, in conditiile in care in cadrul intrarii intr-un nou ciclueconomic creste in primul rand cererea de ambalaje. La Ecopackprincipala problema este free-float-ul redus, compania fiind multsubevaluata din punct de vedere fundamental", spune AndreiRadulescu, analist la Target Capital.

Un potential important de crestere mai ofera si societatile UpetTargoviste (UPET), Nutricom Oltenita (NUTE), Impact Bucuresti (IMP)si Avicola Buzau (AVZU). Analistii Target Capital vad pentruproducatorul de utilaje petroliere Upet un potential de crestere de91%, in vreme ce dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti ar puteaavansa cu 76%.

"Investitorii si-ar putea indrepta atentia spre alte societatidecat blue-chips-uri in masura in care nu vom asista ladeteriorarea climatului bursier international sau a celui intern.Pe un orizont de timp mediu, de 3 ani, cred ca am putea asista lacresteri semnificative, indeosebi la nivelul titlurilor dinsectoare care vor inregistra o performanta superioara celeiinregistrate per ansamblu la nivel de economie. S-ar putea remarcasectorul energetic, unde UPET este o companie extrem de ieftina dintoate punctele de vedere, industria aluminiului, agricultura siindustria alimentara, precum si industria ingrasamintelor chimice",spune Radulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO