Burse - Fonduri mutuale

Ceucă, Broker Cluj: Mi se pare că străinii profită de corecţii ca să cumpere

Ceucă, Broker Cluj: Mi se pare că străinii profită de corecţii ca să cumpere

Autor: Adrian Cojocar

05.08.2011, 13:25 1248

Adrian Ceucă, director în cadrul firmei de brokeraj Broker Cluj,consideră că în ciuda presiunii foarte mari la vânzare există şicere din partea investitorilor care profită de scăderi ca săacumuleze acţiuni.

"Se fac tranzacţii foarte mari pe o piaţă în scădere şi probabilcă investitorii străini cumpără acum pentru că nu pot să-miimaginez că românii achiziţionează 77 de milioane de titluri FondulProprietatea sau 17 milioane de acţiuni Petrom. Această cerere lacumpărare poate să cedeze însă dacă scăderile de pe plan extern seadâncesc.

Deocamdată văd că bursele din regiune scad mai puţin, cu 2-3%,în timp ce la noi este panică. Mi-e greu să cred că va fi oprăbuşire totală a burselor cum a fost în anul 2008', este depărere Ceucă.

El spune că este greu de spun cât vor dura corecţiile, dar seaşteaptă ca în următoarele zile să vină informaţii care să mailiniştească pieţele.

"Nu este nicio ştire ca să determine scăderile acestea.Problemele care sunt vehiculate acum existau şi acum o săptămână",a mai spus Adrian Ceucă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24